22. juni 2024

Appelsin – beroliger og giver lykke

Æteriske olier er blevet anvendt som en alternativ og komplementær medicinsk behandling i mange tusinde år. Citrusdufte er blevet brugt af aromaterapeuter til behandling af bl.a. angstsymptomer og svimmelhed.

På baggrund af dette, har forskere fra School of Dentistry, Isfahan University of Medical Sciences i Iran undersøgt effekten af aromaterapi med æterisk olie af appelsin på børns angst under tandbehandling. Denne undersøgelse gav positive resultater. Det ser ud til, at brugen af aromaterapi med naturlig æterisk appelsinolie kan reducere børns spytkortisol og pulsfrekvens ved tandlægebesøg. Når man bliver bange, producerer man kortisol og pulsen forhøjes. Dette resultat viser, at man med fordel kan benytte appelsinolieduft i tandlægernes venteværelse.

I det hele taget er der mange æteriske olier, der kan berolige os. Jasminduften er f.eks. kendt forat have samme virkning som Valium/Stesolid.

At appelsinolien virker beroligende, kan være grunden til, at den er en vigtig del af den kinesiske lægekunst.

Kinesisk symbol på lykke

Appelsinens terapeutiske værdi blev først kendt i det gamle Kina, hvor dens tørrede skal har været en vigtig del af den traditionelle kinesiske lægekunst i århundrede. Appelsinen er et traditionelt kinesisk symbol på lykke og fremgang.

Den blev primært brugt til stimulering af fordøjelsen og som krampestillende middel.

I det 18 århundrede opnåede appelsinen i Europa sit ry som middel mod nervøsitet, hjerteproblemer, kolik, astma og melankoli.

Ifølge aromaterapeuter er appelsinolien ideel til effektive, hårdtarbejdende personer, som stræber mod perfektionisme, men har svært ved at takle egne fejltagelser. Olien hjælper os til at tage lidt mere afslappet på tingene, opfordrer os til at omstille os, og hjælper os til at tackle situationen.

Lav dit eget naturlige rengøringsmiddel med appelsinolie

Download labels og opskrifter her:

Homepage

wp-content/uploads/2016/04/Clea-

ning-Labels-22830-1.pdf

Ifølge aromaterapeuter er appelsinolien virksom ved følgende tilstande i:

Psyken:
– Giver afslappethed
– Letter bekymringer
– God ved depression
– God ved rekonvalescens
– Øger sanseligheden
– Styrker selvtillid
– Giver spontanitet
– Beroliger
– Giver glæde

Kroppen:
– Ilter huden
– Køresyge
– Nervøs mave
– Tarmluft
– Klimakterium
– PMS
– Blødgørhuden
– Hovedbundsstimulerende
– Afhjælper hjertebanke
– Styrker kredsløbet
– God ved svimmelhed.

Kilder:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3732892/

Appelsin